Referat fra naturplejedagen lørdag den 18. september

Naturplejedagen blev gennemført i godt arbejdsvejr – overskyet, ingen regn og kun lidt vind. Vi var i alt 16 deltagere fordelt på to hold, som mødtes kl. 9 henholdsvis ved Sarasvej nr. 30 og ved Ørnbjerg. 

Bent Trangbæk ledede arbejdet ved Sarasvej. Der blev ryddet en del pil og selvsåede træer i området nord for folden og al nedskåret materiale blev båret/trukket ud til Sarasvej, klar til flisning eller bortkørsel. Stien gennem plantagen vest for Sarasvej blev ryddet for nedhængende grene og brombærranker og  gjort mere passabel og den store fyr ved Sarasvej blev stammet op, så porsen får mere lys.

Ved Ørnbjerg koordinerede jeg arbejdet. Der blev ryddet op efter knusningen af hyben, der blev gennemført i august. Der var en del hyben rundt om blivende tjørn og havtorn, som maskinen ikke kunne klare. Disse hyben blev skåret ned og al materiale blev fragtet ud til Kettrup Bjergevej. Endvidere blev flere mindre områder med hyben på vestsiden af Ørnbjerg skåret ned og fragtet ud til Kettrup Bjergevej.

Alt i alt rigtig godt arbejde med at vedligeholde foreningens fællesareal i henhold til naturplejeplanen. Vi sluttede af med sandwich, øl/vand og samvær på terrassen hos undertegnede kl 12:30. 

På vegne af bestyrelsen vil jeg gerne takke for det gode arbejde.

Carsten Kærgaard